Ana içeriğe atla

DİNİN DEJENERE EDİLMESİ

Tüm görevlendirilmiş peygamberler sadece tek bir mesaj için seçildiler. “ Allah’tan başka ilah yok “ mesajını. Bu sadece iki tane tanrı yok demek değildir. Allah’ın herşeye hakim olduğunu ve tek hüküm koyucu olarak yeterli de demektir aynı zamanda. 
İsa peygamber ve Muhammed peygamber, dinin dejenere edilmesi konusunda en iyi örnektirler. İkiside aynı dini yani İbrahim peygamberden gelen “ Barış ve Esenlik “ dini olan İslam dinidir. 
İlk olarak İsa peygamberi ele alır isek, İsa, moneteist din anlayışına yani tek tanrı din anlayışını savundu ve İnsanlara bu yönde mesaj iletti. Aşağıdaki ayet bu konuda bizi aydınlatmakta dır.

    Allah benim de Rabbim sizin de Rabbiniz. Ona kulluk edin. Budur doğru yol.
    3:51

Ancak İsa’dan hemen sonra İsa’nın bu mesajı dejenere edilerek onu ilahlaştırmaya, Tanrı oğlu gibi farklı ithamlar ile doldu taştı. Aziz Pavlus ile de yeni İsa figürü ortaya çalmaya başladı. Her grup kendi İsa figürü adı altında inciller yazmaya başladı. Özellikle Aziz Pavlus’un Koloseliler’e yazdığı mektuptaki bir pasajda İsanın kimliği halkımda nasıl bir figür ortaya çıkardığını görüyoruz.

  15-Görünmez Tanrı'nın görüntüsü, bütün yaratılışın ilk doğanı O'dur. 16-Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır. 17-Her şeyden önce var olan O'dur ve her şey varlığını O'nda sürdürmektedir. 18-Bedenin, yani inanlılar topluluğunun başı O'dur. Her şeyde ilk yeri alsın diye başlangıç olan ve ölüler arasından ilk doğan O'dur. 19-Çünkü Tanrı, tüm doluluğunun O'nda bulunmasını uygun gördü. 20-O'nun çarmıhta akıtılan kanı aracılığıyla esenliği sağlamış olarak yerde ve gökte olan her şeyi O'nun aracılığıyla kendisiyle barıştırmaya razı oldu.
PAVLUS KOLOSELİLER’E MEKTUP 1/15-20

Başka bir pasajda ise Pavlus İsa hakkında şunu belirtiyor.

 Çünkü Tanrılığın bütün doluluğu bedence Mesih’te bulunuyor.
KOLOSELİLER 2/9

Sonuç olarak İsanın getirdiği mesajdan uzaklaşarak Pavlus öncülüğünde yeni bir din olan bugünkü Hristiyanlık dini meydana geldi diyebiliriz.

İkinci olarak Muhammed peygambere gelen Kuran mesajı tüm gelenek ve görenekleri uydurmaları ortadan kaldırdı. Kuran ile yeni bir sayfa açıldı dünyada. Muhammed bu mesajı tüm insanlara iletmek için, aldığı ilk vahiyden itibaren yalnızca bu mesajı iletmek için çalıştı. Ama Onun ölümünden sonra Muhammed’e inen din yavaş yavaş “ DEJENERE “ olmaya başladı. Dini dejenere edilmesi için kullanılan en büyük silah “ HADİSLER “ oldu. Dini dejenere etmek isteyenler, eski kültür ve göreneklerini, kadınları eve kapatmak isteyenler, dini para için kullanan din adamları vs. gibi bir çok konuda dini dejenere etmeyi başarmışlardır. Muhammed’e inen din maalesef ki parçalara ayrılarak mezheplere ve tarikatlara bölündü. Din adamlarının elinde halkı cahilleştirmek için iktidarın isteğine göre kullanılan bir din oldu. İbrahim ile başlayan bu İslam dini, ne yazık ki, bütün peygamberlere ihanet ederek dejenere oldu. Aşağıdaki ayet bizlere bu gerçeği tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor..

 İnananlar için ALLAH'ın mesajına ve inen gerçeğe gönüllerini açmanın vakti gelmedi mi? Daha önce kendilerine kitap verilmiş olanlar gibi olmasınlar; onların üzerinden uzun zaman geçince kalpleri katılaşmıştı. Onların çoğunluğu yoldan çıkmış kimselerdir.
57:16

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ATALAR DİNİNİ İZLEMEK

Tüm insanlar, doğduğu ve büyüdüğü ailenin öğrettikleri ile o ülkenin veya bölgenin dinini, kültürünü ve yaşam tarzını benimser. Bu hemen hemen herkes için aynıdır. Bu yüzden çocukluk döneminde bize aşılanan ne ise onunla yaşarız. Sorgulama gibi bir uğraşa çoğu insan girmez. Karşı olduğu politik bir duruma cephe alarak diğer safta durmak, sorgulayıp neyin doğru veya yanlış olduğuna bakmaz. Din, tüm dünyada hemen hemen atalarımızın üzerine ne bulduysak onu öğretir ve buna sımsıkıca bağlanır. İşin püf noktası burası. Ya atalarımız doğru yol üzerinde değildiler ise?! Kuran bu konuda bizi özgür kılarak sorgulamaya teşvik eder. Şimdi aşağıdaki peygamber örneklerinden bakarak atalar dinini inceleyelim. NUH PEYGAMBER Halkın ileri gelen inkarcıları, “Bu, sizin gibi bir insandan başka bir şey değildir. Üzerinize egeme olmak istiyor. Allah dileseydi bir melek indirirdi. İlk ATALARIMIZDAN böyle bir şey işitmedik.  (23:24) HUD PEYGAMBER Dediler ki: “ Sadece Allah’a edelim ve atalarımı

ARAPÇA ŞART MI?

  Herkese selamlar. Bu konuyu ele almamdaki sebep insanların sürekli bizlere,  ''sen arapça bilmiyorsun, sen yorum yapamazsın senin ilmin yetmez'' şeklinde yapılan eleştirilere cevap vermek istememden dolayıdır. İnşallah bunlara cevap vermeye çalışacağım.   Öncelikle Kuran bizlere Arapça öğrenmemiz veya bilmemiz zorunluluğu getirmez. Kuran Arapça indi çünkü indiği yerde konuşulan dil Arapça idi. Bu bağlamda bir kaç ayet ile Kuran'ı kimler anlayamaz ilk önce ona değinmek istiyorum. - Şüphesiz, kafirleri uyarsan da uyarmasan da onlar için hep aynıdır, iman etmezler. - Allah da onların kalplerini ve duyularını kapatmıştır. Görüşleri de bulanıktır ve onlara büyük azap vardır. (2:6-7) - Onlara, '' Allah'ın indirdiğine uyun '' dediğinde, '' Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız'' derler. Peki ya onların ataları bir şey akıl edememiş ya da doğru yol bulamamışsa? - Kafirlerin durumu, çobanın haykırışını işiten ama o