Ana içeriğe atla

ATALAR DİNİNİ İZLEMEK


Tüm insanlar, doğduğu ve büyüdüğü ailenin öğrettikleri ile o ülkenin veya bölgenin dinini, kültürünü ve yaşam tarzını benimser. Bu hemen hemen herkes için aynıdır.

Bu yüzden çocukluk döneminde bize aşılanan ne ise onunla yaşarız. Sorgulama gibi bir uğraşa çoğu insan girmez. Karşı olduğu politik bir duruma cephe alarak diğer safta durmak, sorgulayıp neyin doğru veya yanlış olduğuna bakmaz.

Din, tüm dünyada hemen hemen atalarımızın üzerine ne bulduysak onu öğretir ve buna sımsıkıca bağlanır. İşin püf noktası burası. Ya atalarımız doğru yol üzerinde değildiler ise?!

Kuran bu konuda bizi özgür kılarak sorgulamaya teşvik eder. Şimdi aşağıdaki peygamber örneklerinden bakarak atalar dinini inceleyelim.

NUH PEYGAMBER
Halkın ileri gelen inkarcıları, “Bu, sizin gibi bir insandan başka bir şey değildir. Üzerinize egeme olmak istiyor. Allah dileseydi bir melek indirirdi. İlk ATALARIMIZDAN böyle bir şey işitmedik. 
(23:24)

HUD PEYGAMBER
Dediler ki: “ Sadece Allah’a edelim ve atalarımızın hizmet ettiklerini terk edelim diye mi bize geldin? Doğru sözlü isen bize kendisiyle tehdit ettiğin şeyi getir bakalım.”
(7:70)

İBRAHİM PEYGAMBER
Babasına ve halkına, “ Kendinize adadığınız bu heykeller de neyin nesidir?” dedi.
“Atalarımızı onlara hizmet eder bulduk” dediler.
(21:52-53)

MUHAMMED PEYGAMBER
Tıpkı bunun gibi, senden önce, bir kente her ne zaman bir uyarıcı gönderdiysek elit tabaka, "Biz, atalarımızı bir yol üzerinde bulduk ve biz onların öğretilerini izliyoruz" derlerdi.
O da, "Size, atalarınızı üzerinde bulduğunuzdan daha doğrusunu getirmiş isem de mi?" derdi. Onlar da, "Sizin getirdiğiniz mesajı inkâr ediyoruz" derlerdi.
(43:23-24)

Muhammed peygamberi seven ve onun gibi yaşamak isteyenlere en güzel Muhammed peygamber örneği.
Ülkenizdeki süper güçler sizi Allah’ın mesajından yani Kurandan uzaklaştırmak için ya da arkadaşınıza bile Kuran yeter deseniz, size ayetteki gibi “ İnkar “ ediyorum diyecektir.

Sadece bu peygamberin kıssalarını yazmak istedim. Tüm peygamberleri yazıp konuyu uzatmak istemedim. Aşağıda diğer peygamberler ile ilgili ayet numaralarını makalemin sonunda paylaşacağım.

Konumuza döner isek, tüm uydurulan dinlerin temelinde bu yatmaktadır. İbrahimin kıssasında sa belirttiği üzere “ Atalarımızı onlara hizmet eder bulduk” ayeti, günümüz din anlayışını özetler nitelikte. İnsanlar körü körüne uydurma mezheplere ve tarikatlara uymaktadırlar. Muhammed’e inen din, atalara dini haline dönüşerek, mezhep imamlarının ve tarikat şeyhlerinin dinine dönüştü. Tabi bunuda Allah böyle emretti diyerek insanları korkuttular ve uydurma hadisler ile de istedikleri kuralları adaletsizliği, eşitsizliği, barbacılığı, din olarak yaşatmaya zorladılar. Ancak Allah bu kalpsiz kişilerin “ Allah bize böyle emretti “ savunmasının yerle bir eden ayet ile bu zalimleri ifşa etmektedir.

Herhangi bir kötü şey işledikleri zaman, “ Atalarımızı böyle yapar bulduk; Allah da bize böyle emretti “ derler. De ki: “ Allah kötü bir şey emretmez. Allah hakkında nasıl olur da bilmediklerinizi söylersiniz.
De ki: “ Efendim adaleti emreder. Her mescitte dini sadece O’na ait kılarak O’na yalvarın. Sizi ilk yarattığı gibi O’na döneceksiniz.
(7:28-29)

Allah’a ortak koşanlar dediler ki: "Allah dileseydi, ne biz, ne atalarımız O'ndan başka hiçbir şeye tapmazdık ve O'nun emri dışında hiçbir şeyi haram kılmazdık" Kendilerinden öncekiler de böyle yaptılar. Buna karşı peygamberlerin vazifesi, ancak açık-seçik bir tebliğden, ibarettir.
(16:35)

Ayet çok net, Allah’ın böyle emretti diyerek, Muhammed peygamberin ölümünden sonra İslam dini, kan döken, kadınları çöp gibi yapan, adaletsiz, dinden çıkanı öldüren zalim bir dine dönüştürdüler.

Peygamberimizi, hadisçileri,mezhep imamlarını,alimleri,tarikat şeyhlerini ve din adamlarını, Allah’ı sever gibi seviliyor. Her bölge kendi dini şahsiyetini Allah’ı sever gibi hatta daha çok sevmektedir. Allah’ın Kuranda bu konudaki eleştirisi şöyledir;

Allah’tan başkasını ilah edinen ve Allah’ı sever gibi onları seven kimseler var. İnananlar ise en çok Allah’ı sever. O zulmedenler, azabı gördükleri zaman tüm gücün Allah’a ait ve Allah’ın azabının çetin olduğunu anlayacaklarını bir bilselerdi!
(2:165)

Sonuç olarak, atalarımızdan, ülkemizden öğrendiğimiz din Allah’ın Muhammed peygambere indirdiği din değildir. Atalarımızı körü körüne takip etmek bizleri ancak zanna götürür. Atalarımız dini ve siyasal politikaları için kendi dinlerini, helallerini, haramlarını ve kurallarını koydukları uydurma dini Muhammed Peygambere iftira ederek, Allah’ın dinini bir şirk dini haline dönüştürdüler. Aşağıdaki ayetler, atalarını körü körüne izleyenlerin trajedisini ortaya koymaktadır.

Şunların hizmet ettiklerinden hiçbir kuşkun olmasın. Aynen daha önceki atalarının hizmet ettiği gibi hizmet ediyorlar. Onların nasiplerini eksiksiz olarak kendilerine ödeyeceğiz.
(11:109)

Kendilerine, "ALLAH’ın indirdiğine ve elçiye gelin" denildiğinde, "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz yol bize yeter!" derler. Ataları, bir şey bilmeyen ve doğru yolu bulamayan kimseler olsa da mı?
(5:104)

Ayrıca bakınız: 12:40 / 10:78 / 28:36 / 11:87 / 43:23

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ARAPÇA ŞART MI?

  Herkese selamlar. Bu konuyu ele almamdaki sebep insanların sürekli bizlere,  ''sen arapça bilmiyorsun, sen yorum yapamazsın senin ilmin yetmez'' şeklinde yapılan eleştirilere cevap vermek istememden dolayıdır. İnşallah bunlara cevap vermeye çalışacağım.   Öncelikle Kuran bizlere Arapça öğrenmemiz veya bilmemiz zorunluluğu getirmez. Kuran Arapça indi çünkü indiği yerde konuşulan dil Arapça idi. Bu bağlamda bir kaç ayet ile Kuran'ı kimler anlayamaz ilk önce ona değinmek istiyorum. - Şüphesiz, kafirleri uyarsan da uyarmasan da onlar için hep aynıdır, iman etmezler. - Allah da onların kalplerini ve duyularını kapatmıştır. Görüşleri de bulanıktır ve onlara büyük azap vardır. (2:6-7) - Onlara, '' Allah'ın indirdiğine uyun '' dediğinde, '' Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız'' derler. Peki ya onların ataları bir şey akıl edememiş ya da doğru yol bulamamışsa? - Kafirlerin durumu, çobanın haykırışını işiten ama o