Ana içeriğe atla

ALLAH’TAN BAŞKASI MI?

    Allah tek başına anıldığı an ahiret gerçeğini onaylamayanların kalpleri huzursuz olarak ürker. Fakat O’nun dışındakiler anıldığı zaman hemen yüzleri güler.   
 39:45

Uydurulan dini yaşayan İslam dünyası, diğer uydurulan bir din olan Hristiyanlık gibi Allah’ı yalnız başlarına anmazlar. Örnek vermek gerekir ise; camilerde ibadetlerden önce ya da hutbelerden önce Muhammed peygamber anılır. Bu durum kilisedeki durum ile aynıdır. Onlarda İsa peygamberi ibadetlerine başlamadan anarlar ve bitirirler. Uydurulan dini yaşayan bu iki din arasında az olmakla beraber aslında pek bir fark yok. İslam dünyası Muhammed peygamberden sonra “sahabe,imamlar,hocalar” vb gibileri de dualarına ortak ederler. Aynı Katolik inancındaki gibi İsa’dan sonra “Meryem,azizler,rahipler” vb gibileri dualarına ortak ederek bir bakıma Allah’a ortak koşmaktadır bu iki inanç. Aşağıdaki ayet bizlere bu gerçeği çok iyi yansıtmaktadır.

Allah’tan başka aşağısından çağırdıkları kişiler hiçbir şey yaratamazlar,aksine kendileri yaratılmışlardır.
Ölüdürler,diri değildirler. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler.
16:20-21

Görüldüğü üzere Allah’tan başkası bizlere hiç bir şekilde yardım edemez. Bu ayetten de yola çıkarak ülkemizde meşhur bir gelenek olan ölüye Yasin Suresi okumak. Bu süper boş ve uydurulan gelenek maalesef ki insanları şirke götürmekte. Alim biri ölmüş ise ona okuyup ondan yardım bekleme inancı çok yaygındır. Veya ölen kişinin ruhunu hafifletme gibi saçma sapan bir gelenek. Tabi ki kimse kendi dilinde okumadığı ne dediğini bile bilmeden olunan bir sure. Ama bu surede öyle bir ayet var ki tüm bu uydurma geleneği ifşa ediyor. Yazıma aşağıya bu ayeti yazarak bitirmek istiyorum. Dininizi sorgulayın. Öğrendiğiniz din ne ise doğru veya yanlış bunu sorgulayın.

Ona şiir öğretmiş değiliz, zaten ona uygun düşmez. Bu, ancak bir mesaj ve apaçık bir Kuran’dır.
DİRİLERİ UYARIR ve inkarcıları açığa çıkarır.
36:69-70

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ATALAR DİNİNİ İZLEMEK

Tüm insanlar, doğduğu ve büyüdüğü ailenin öğrettikleri ile o ülkenin veya bölgenin dinini, kültürünü ve yaşam tarzını benimser. Bu hemen hemen herkes için aynıdır. Bu yüzden çocukluk döneminde bize aşılanan ne ise onunla yaşarız. Sorgulama gibi bir uğraşa çoğu insan girmez. Karşı olduğu politik bir duruma cephe alarak diğer safta durmak, sorgulayıp neyin doğru veya yanlış olduğuna bakmaz. Din, tüm dünyada hemen hemen atalarımızın üzerine ne bulduysak onu öğretir ve buna sımsıkıca bağlanır. İşin püf noktası burası. Ya atalarımız doğru yol üzerinde değildiler ise?! Kuran bu konuda bizi özgür kılarak sorgulamaya teşvik eder. Şimdi aşağıdaki peygamber örneklerinden bakarak atalar dinini inceleyelim. NUH PEYGAMBER Halkın ileri gelen inkarcıları, “Bu, sizin gibi bir insandan başka bir şey değildir. Üzerinize egeme olmak istiyor. Allah dileseydi bir melek indirirdi. İlk ATALARIMIZDAN böyle bir şey işitmedik.  (23:24) HUD PEYGAMBER Dediler ki: “ Sadece Allah’a edelim ve atalarımı

ARAPÇA ŞART MI?

  Herkese selamlar. Bu konuyu ele almamdaki sebep insanların sürekli bizlere,  ''sen arapça bilmiyorsun, sen yorum yapamazsın senin ilmin yetmez'' şeklinde yapılan eleştirilere cevap vermek istememden dolayıdır. İnşallah bunlara cevap vermeye çalışacağım.   Öncelikle Kuran bizlere Arapça öğrenmemiz veya bilmemiz zorunluluğu getirmez. Kuran Arapça indi çünkü indiği yerde konuşulan dil Arapça idi. Bu bağlamda bir kaç ayet ile Kuran'ı kimler anlayamaz ilk önce ona değinmek istiyorum. - Şüphesiz, kafirleri uyarsan da uyarmasan da onlar için hep aynıdır, iman etmezler. - Allah da onların kalplerini ve duyularını kapatmıştır. Görüşleri de bulanıktır ve onlara büyük azap vardır. (2:6-7) - Onlara, '' Allah'ın indirdiğine uyun '' dediğinde, '' Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız'' derler. Peki ya onların ataları bir şey akıl edememiş ya da doğru yol bulamamışsa? - Kafirlerin durumu, çobanın haykırışını işiten ama o